Read e-book online Aan het roer staat het hart (Dutch Edition) PDF

By George Harinck

Het is 1905. Minister-president Abraham Kuyper heeft de verkiezingen verloren. De gereformeerde voorman en journalist besluit een reis te maken van - zeker voor die tijd - ongekende proporties. In negen maanden tijd reist hij door zestien landen rondom de Middellandse Zee. Hij doorkruist christelijk Europa, islamitisch Noord-Afrika, en het door het jodendom gestempelde Heilige Land. Hij beschrijft zijn reis in keeping with trein, boot of koets en soms te paard, in het tweedelige en meer dan duizend pagina’s tellende Om de oude wereldzee.
Politiek en religie vormden in Kuypers ogen een explosief mengsel in deze streken en hij voorzag dat de regio een gebied used to be waar in de komende eeuw wereldconflicten zouden woeden.
In dit boek reist historicus George Harinck de oud-minister-president en journalist achterna, slaapt in dezelfde lodges en bezoekt de plekken die Kuyper ook zag. Hij doet verslag van zijn reis, behandelt Kuypers analyses en spreekt onderweg met journalisten, geestelijken en academici die bekend zijn met de huidige combine van religie en politiek tussen Odessa en Khartoem, en van Jeruzalem tot Tanger.

George Harinck (1958) is hoogleraar geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is gespecialiseerd in Abraham Kuyper en diens gereformeerde nazaten. In 2009 publiceerde hij over Kuypers reis uit 1898 naar de Verenigde Staten.

Show description

Read Online or Download Aan het roer staat het hart (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Download e-book for kindle: Tussen dip en droom (Dutch Edition) by Claudi Bockting,Evelien van Valen

Lekker lezen ondanks dyslexie Dit booklet uit de serie PrismaDyslexie bevat het lettertype Dyslexie. De letters van dit lettertype zijn zodanig aangepast dat dyslectici minder moeite hebben ze van elkaar te onderscheiden, waardoor er minder leesfouten gemaakt worden en het lezen gemakkelijker wordt. Meer grip op je leven Heb jij ook vaak final van jezelf?

Download e-book for kindle: Zwarte lijst (Dutch Edition) by Brad Thor,Janet Limonard-Harkink

Dan Brown noemt Brad Thor de `auteur van de headlines van morgen; nog voordat de Snowden-affaire aan het licht kwam schreef Thor Zwarte lijst. Een intrigerende en verontrustende mystery waarin hij schetst wat voor ontwrichtende gevolgen overall surveillance kan hebben als mensen met kwade bedoelingen het voor het zeggen hebben.

New PDF release: Verloren brood (Dutch Edition)

Verloren brood gaat over mensen en geluk. Mensen en ongeluk. Over hoe we liefde niet zien, ontwijken en willen opeisen. Over zoeken, vasthouden en loslaten. Het is een verhaal over het leven dat verder dendert, lang nadat het plezier er vanaf is. De vervreemdende wereld van alles tussen Noord, Oost en West is een grijze, grauwe vlek.

Get De wereld rond in 10 jaar (Dutch Edition) PDF

De beste advice en ervaringen van alle presentatoren van three op Reis, onder wie Geraldine Kemper, Floortje Dessing en Chris ZegersVan een camperreis door de woestijn van Nevada naar het competition der gala's Burning guy tot de verlaten hoogvlaktes van Mongolië of de buitenwijken van Parijs: De wereld rond in 10 jaar geeft genoeg inspiratie voor een leven lang reizen.

Extra resources for Aan het roer staat het hart (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Aan het roer staat het hart (Dutch Edition) by George Harinck


by Ronald
4.0

Rated 4.90 of 5 – based on 4 votes

admin